Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El fet religiós, a la xarxa

Diari Avui - Mireia Rourera 3-Gen-2010

Religió
El fet religiós, a la xarxa
WEB · CatalunyaReligió.cat visibilitza l'actualitat religiosa de l'Església i el fet religiós a Catalunya OPINIÓ · Entre els objectius hi ha el de crear opinió i generar diàleg
Mireia Rourera
El periodista Jordi Llisterri, mostrant el portal CatalunyaReligió.cat, del qual és director

El periodista Jordi Llisterri, mostrant el portal CatalunyaReligió.cat, del qual és director
ROBERT RAMOS

L'onze de setembre va obrir i a dia d'avui, sense ni tan sols fer publicitat, més de 1.500 persones s'hi connecten cada dia. El portal CatalunyaReligió.cat ofereix, des d'una perspectiva catalana i en català, tota l'actualitat religiosa sobre l'Església catalana i el fet religiós a Catalunya. Aquesta pàgina web no pretén només oferir notícies d'actualitat sinó aglutinar tota la informació religiosa que es genera al país i que normalment queda dispersa (perquè es queda dintre de l'àmbit de cada entitat).

Entre els objectius d'aquest portal hi ha, també, el de crear opinió i generar discurs. Per això és molt important l'elenc d'opinadors i bloquers que té fitxats. Entre aquests n'hi ha de religiosos i de laics i destaquen, entre molts altres, l'escriptor Francesc Torralba, el germà marista Lluís Serra, secretari general de la Unió de Religiosos de Catalunya o Guillem Correa, secretari del Consell Evangèlic de Catalunya. De tots, però, és la monja Teresa Forcades la més mediàtica, per això diu Jordi Llisterri, director del portal, que quan la benedictina va fer la seva famosa conferència oposant-se a la vacuna de la grip A a la web CatalunyaReligió.cat les visites es van "disparar" fins a les 3.000 diàries.

"Volem que tot el que passa relacionat amb la religió a Catalunya es pugui trobar al nostre portal", explica Jordi Llisterri, que considera molt important el fet de "mostrar" tot el que ja existeix però no surt a la llum. "Si els jesuïtes tenen una web dedicada a la pregària nosaltres no en farem una altra. El que farem és un enllaç perquè els nostres usuaris coneguin la web dels jesuïtes", concreta.

Malgrat que és evident que la majoria de notícies que es generen fan referència a l'Església catòlica, CatalunyaReligió.cat vol ser un portal de totes les religions i per això, manté Llisterri, intentaran que persones relacionades amb totes les religions presents al nostre país tinguin el seu bloc i el seu racó per opinar. Mostrar la pluralitat del fet religiós i el diàleg interreligiós és un dels objectius del portal, que queda emmarcat en el fet inequívoc d'una Església catalana "que conserva dues actituds determinants: la decisiva adhesió a la renovació del Concili Vaticà II i a un cristianisme obert i dialogant, identificat amb la cultura i la llengua catalana com a expressió de la identitat pròpia de Catalunya".

Educació, lleure, acció social

CatalunyaReligió.cat és un projecte impulsat per un grup de persones creients que, veient que "el fet religiós és ben present en el debat públic" i "molt important en la constitució de ser persones i en la construcció de la identitat col·lectiva d'una societat", van voler fer un portal d'internet per visualitzar la rellevància del fet religiós dins d'una societat democràtica i plural. "No volem ni adoctrinar ni convèncer ningú", diu Jordi Llisterri, el director, "però entre altres coses volem visibilitzar la tasca importantíssima de la religió en àmbits tan destacats com l'educació, el lleure i l'acció social, per exemple".

Aquest projecte de seguida va ser mot ben rebut per les institucions religioses presents a Catalunya i diferents entitats que es mouen en l'àmbit religiós, i ara mateix una dotzena d'entitats ja li han donat suport econòmic perquè sigui una realitat.

* Imprimir
* Enviar

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 31. Diumenge, 3 de gener del 2010

Paraules clau: Catalunya, Catalunyareligió, Cat, Religiós, Portal, Llisterri, Església, Web, Jordi, Opinió

Diari Avui - Mireia Rourera

Origen


http://paper.avui.cat/societat/detail.ph...

Més sobre Presència del català a internet (244)