Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Joel Joan confia a poder presentar un film català als Oscar

Vilaweb 5-Nov-2009

DIJOUS, 05/11/2009 - 06:00h
Joel Joan confia a poder presentar un film català als Oscar
El president de l'Acadèmia del Cinema Català va reunir-se amb el president de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood

El president de l'Acadèmia del Cinema Català, que es reuní ahir amb el seu homòleg de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood, Tom Sherak, confia a poder presentar un film català als Oscar l'any 2011, dins la categoria de millor film de parla no anglesa. Joan va anar a Hollywood per presentar onze films catalans dins el cicle 'Catalan Movies & Awards in Hollywood' i per lliurar els premis Petit Gaudí, atorgats a catalans que fan carrera a Hollywood.

'Volíem presentar-nos a l'Acadèmia de Hollywood. Crec que poder ser als Oscars del 2010 seria fantàstic, tot i que no crec que que puguem aconseguir-ho fins el 2011. Des de fa deu anys tenim una indústria que ens permet de presentar els nostres propis films i poder anar als Oscar donaria ales al cinema català, i a l'espanyol en general', va dir Joan.

Sherak es mostrà receptiu amb la idea, però va sol·licitar que hi hagués consens amb l'Acadèmia del Cine espanyol. Joan, per la seva banda, va mostrar-se confiat respecte aquest consens: 'fins ara estem treballant conjuntament i estic segur que entendran que la institució per presentar la versió original catalana és la nostra acadèmia i no l'espanyola, que és l'encarregada de seleccionar les pel·lícules en llengua castellana.'

Els Petit Gaudí

La cerimònia es va fer al teatre American Cinematheque - Egyptian Theatre i els guardons van lliurar-se entre d'altres, a Roger Julià, Clàudia Bassols, Jordi i Carles Grangel i Xavi Pineda, que fa deu anys que dibuixa per a la sèrie dels Simpson.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Acadèmia del Cinema Català (9)