Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Softcatalà presenta la versió 3.1 de l'OpenOffice.org

El Racó Català 4-Jun-2009


Softcatalà presenta la versió 3.1 de l'OpenOffice.org
Dijous, 4 de juny de 2009 a les 15:00
Informa: Guillem

Tecnologia
openoffice_logo_8.gifSoftcatalà, l'entitat que treballa per la normalització de la llengua catalana a la informàtica i a Internet, ha presentat la traducció al català de l'OpenOffice.org 3.1, el paquet ofimàtic lliure i gratuït més complet que existeix actualment. Té tot el que es pot esperar d'un paquet ofimàtic i, a més a més, en català. Hi podreu crear documents dinàmics, analitzar dades, dissenyar presentacions atractives i realitzar dibuixos espectaculars. L'OpenOffice.org 3.1 ha estat desenvolupat per la comunitat OpenOffice.org i es troba disponible per a sistemes Windows, GNU/Linux, Unix, Mac i Solaris.

És el primer paquet ofimàtic que implementa l'estàndard OpenDocument Format, aprovat pel comitè internacional d'estàndards ISO/IEC. El format OpenDocument pot utilitzar-se amb qualsevol aplicació ofimàtica, sense por d'haver de dependre d'un proveïdor específic ni dels termes de llicència, amb la seguretat que els documents es podran llegir, editar i imprimir en un futur. El paquet ofimàtic incorpora un mòdul de base de dades (Base), per a complementar el processador de textos (Writer), el gestor de fulls de càlcul (Calc), el mòdul de presentacions (Impress) i l'eina de dibuix (Draw).

Els usuaris, per tant, disposen de tots els recursos necessaris per a ser productius en un món modern. L'OpenOffice.org és lliure, això vol dir que ofereix la llibertat d'utilitzar, d'estudiar, de millorar i de compartir el programari. L'OpenOffice.org en català és utilitzat diàriament per multitud de persones, tant en l'àmbit personal com en l'empresarial i l'administració pública. L'any 2008 es va descarregar prop de 150.000 vegades des del lloc web de Softcatalà, essent el programari en llengua catalana amb més difusió.

Podeu veure les novetats completes a la nota de premsa de Softcatalà.


Notícies relacionades:

* Presenten el programari en català més descarregat del 2008 (Dimarts, 20 de gener de 2009 a les 12:00)
* Presenten la traducció al català de l'OpenOffice.org 3.0 (Dimecres, 29 d'octubre de 2008 a les 14:00)
* Softcatalà celebra el seu 10è aniversari (Dilluns, 22 de setembre de 2008 a les 14:00)


El Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/softca...

Més sobre Softcatalàvalencià (51)