Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Thomàs nega conèixer que uns quaranta metges surtin de Can Misses pel decret

Diari de Balears - Agències 1-Abr-2009

Balears | Política
Thomàs nega conèixer que uns quaranta metges surtin de Can Misses pel decret
Agències | 01/04/2009 | Vistes: 183
Valoració

* Currently rated 0 star(s) on 5
* Rate it 1 stars
* Rate it 2 stars
* Rate it 3 stars
* Rate it 4 stars
* Rate it 5 stars

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha negat tenir constància de la intenció d'uns quaranta especialistes de l'Hospital de Can Misses (Eivissa) d'abandonar les Balears pel decret que obliga els professionals sanitaris a acreditar coneixements de català, aprovat pel Govern.

Segons ha explicat Thomàs als mitjans en la inauguració d'un centre de salut, el gerent de l'hospital d'Eivissa, Francisco Cárceles, ha assegurat “no tenir constància que 39 persones hagin manifestat per escrit que deixen l'hospital”.

Thomàs ha afirmat així desconèixer que uns quaranta metges de Can Misses han remès una carta al Sindicat Mèdic de Balears (Simebal) en la qual manifesten la seva intenció de marxar i abandonar les illes.

“En el moment que això sigui cert documentalment, el Servei de Salut prendrà les mesures oportunes per garantir l'atenció dels ciutadans”, ha dit el conseller.

Thomàs ha qualificat així mateix de “perillós” llançar “missatges irresponsables que creen alarma a la ciutadania quan això no està documentat”, amb referència a la informació publicada sobre això en “un titular de premsa”

També ha assenyalat que la Conselleria “només ha posat en funcionament” un decret sobre el qual els sindicats estaven “perfectament informats des del primer moment”.

La disposició addicional que s'inclou en l'esmentada normativa permet a metges i a infermeres presentar-se a oposicions, guanyar la plaça i comptar amb dos anys per acreditar els coneixements de català, ha defensat Thomàs.

El conseller ha explicat que el sector sanitari a les illes té un grau de mobilitat “molt important”, però que els motius de tals desplaçaments solen ser professionals o familiars, per la qual cosa no pot “entendre ni creure que aquesta normativa en sigui la causant”.

També ha indicat que el seu departament “havia de normalitzar” el nivell de coneixement exigit als professionals per accedir a un lloc de funcionari públic, i s'ha congratulat que la seva Conselleria hagi “tingut el valor” en cas de treure la primera convocatòria d'oferta d'ocupació pública a les Balears des que es van traspassar les competències.
Diari de Balears - Agències

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Pol%C3%AD...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)

Destacats