Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Formentera se sumarà a la protesta contra el decret del català, segons SATSE

Diari de Balears - Efe 31-Mar-2009

Balears | Balears
Formentera se sumarà a la protesta contra el decret del català, segons SATSE
Efe | 31/03/2009 | Vistes: 85
Valoració

* Currently rated 0 star(s) on 5
* Rate it 1 stars
* Rate it 2 stars
* Rate it 3 stars
* Rate it 4 stars
* Rate it 5 stars

El sindicat d'infermeria SATSE Balears ha informat que els professionals de Formentera s'afegiran a la protesta convocada per a l'1 d'abril en contra del decret que estableix l'obligatorietat del coneixement del català, en un nivell B, per als treballadors de l'àmbit sanitari.

La concentració tindrà lloc a les 12.30 hores a les portes de l'Hospital de Formentera, i se suma a les que se celebraran a la Plaça d'Espanya de Palma a les 18.00 hores, i les que hi haurà davant l'Hospital de Can Misses d'Eivissa a les 12.00 hores, i a les 13.00 hores en el Mateu Orfila de Maó, segons ha informat SATSE Balears en un comunicat.

El sindicat ha acusat a la Conselleria de Salut i Consum de “tensar la corda” en publicar la norma divendres passat, sense haver propiciat prèviament una reconducció de la situació mitjançant el diàleg “per fer possible un decret de consens que tingués en compte la realitat lingüística i sanitària de les Balears”.

SATSE Balears ha apuntat a la possibilitat que el decret aprovat el passat divendres pel Consell de Govern es publiqui al Butlletí Oficial de la comunitat (BOIB) “abans de la manifestació de l'1 d'abril” i ha assenyalat que els actes de protesta tindran lloc segons el previst “amb independència de l'aprovació i publicació” del decret.

El sindicat estima que l'esmentat decret és rebutjat per “la majoria dels professionals de la sanitat” per considerar-ho “inoportú, excloent i fruit de la conveniència política”.

El Consell de Govern va aprovar divendres passat el decret que exigeix al personal sanitari que treballi en el servei públic de salut de les Balears l'acreditació d'un nivell B de català i que inclou una disposició addicional en la qual es marca una exempció temporal de dos anys perquè els professionals que no coneguin el català l'aprenguin.

El decret aprovat divendres afectarà l'Oferta d'Ocupació Pública que se celebrarà aquest mateix any i suposa rebaixar el nivell d'exigència de català que per llei es demana a les illes als funcionaris de la comunitat autònoma d'un C a un B en el cas dels professionals sanitaris.

Serà nivell B per als que ocupin llocs de diplomats i llicenciats (metges, infermeres, fisioterapeutes, llevadores,...) i A per a la resta de categories (zeladors, etcètera).
Diari de Balears - Efe

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Balears/f...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)

Destacats