Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El Senat rebutja la moció de l'Entesa perquè el Mir es pugui fer en gallec, català o en euskera

Vilaweb - Europa Press 31-Mar-2009

El Senat rebutja la moció de l'Entesa perquè el Mir es pugui fer en gallec, català o en euskera
31/03/2009 15:37

MADRID, 31 (EUROPA PRESS)

El Senat ha rebutjat avui la moció de l'Entesa Catalana de Progrés perquè les proves selectives d'accés a places de formació sanitària especialitzada (Mir) es puguin fer en gallec, català i euskera, a més de fer-ho en espanyol.

En concret, el senador de l'Entesa Catalana de Progrés per Girona, Miquel Bofill, ha defensat aquesta moció davant de la Comissió de Sanitat del Senat. Per a això, la moció demana el reconeixement en l'ordre que regula l'accés de la pròxima convocatòria i següents de les llengües oficials de l'estat espanyol.

El senador ha apel·lat a un dret democràtic bàsic que és el de poder llegir l'enunciat de les preguntes d'una prova en la llengua de la seva comunitat i de la seva universitat i en la qual ha rebut una part de la seva formació.

Segons ha argumentat Bofill, els estudiants de formació especialitzada a l'àmbit de la salut, indispensable per exercir d'especialista, tenen dret a rebre l'esmentada formació en qualsevol de les llengües oficials, però a l'examen, de caràcter estatal i regulat per una ordre del Ministeri de Sanitat, es farà únicament en espanyol.

El gener passat va tenir lloc l'examen per a metges i al llarg del 2009 es van fer les proves per a l'accés a places per farmacèutics, químics, biòlegs, bioquímics, psicòlegs i radiofísics hospitalaris. Els estudiants que es presenten a l'examen hauran de fer-lo en espanyol, tot i que alguns han rebut la seva formació en català, gallec o euskera.
Vilaweb - Europa Press

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/ep/noticia?no...

Més sobre Política Lingüística Estat espanyol (1236)

Destacats