Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El govern illenc aprova el decret del català a la sanitat

El Racó Català 27-Mar-2009


El govern illenc aprova el decret del català a la sanitat
Dilluns, 30 de març de 2009 a les 13:00
Informa: Guillem

Política
ib-servei-salut-illes_36.gifEl govern de les Illes Balears va aprovar el divendres el ja famós decret sanitari que exigirà al personal del servei públic de salut de les Illes acreditar com a mínim un nivell B de català. El Consell de Govern el va aprovar un cop el Consell Consultiu hi va donar el seu vistiplau. El nou decret ofereix un termini de dos anys al personal ja contractat per acreditar el seu nivell de llengua catalana; pel que fa a nous contractes, el decret ja s'aplicarà a la propera convocatòria de places per al Servei de Salut illenc que farà enguany la Conselleria de Salut, i també deixarà un marge de 2 anys per a acreditar els coneixements de català.

El conseller de Salut, Vicenç Thomàs, va recordar que el decret inclou una exempció que deixa sense efecte la majoria de crítiques que des d'alguns sectors espanyolistes s'han abocat contra la norma. L'exempció indica que el decret no s'aplicarà als casos de manca o insuficiència de professionals, encara que faci més de dos anys que ha ocupat la plaça. Certs sectors afirmaven que l'aplicació del decret havia de provocar una "fugida" de professionals de la sanitat illenca. Thomàs va recordar que el decret es limita a recollir la normativa lingüística vigent, i el va qualificar de "portes obertes", ja que permet que tothom es presenti a les places valorant la seva capacitat professional, i ofereix un termini de dos anys per acreditar l'aprenentatge del català.

Notícies relacionades:

* L'OCB defensarà el decret de normalització del català a la sanitat de les Illes (Divendres, 27 de març de 2009 a les 14:00)
* Opinions: Ens volen 'equilibrar' (Dilluns, 16 de març de 2009 a les 15:00)
* Opinions: Inefable Partido Popular (Dissabte, 14 de març de 2009 a les 19:00)


El Racó Català

Origen


http://www.racocatala.cat/noticia/govern...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)

Destacats