Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Menorca i Eivissa se sumen als actes contra el decret del català

Diari de Balears - efe 25-Mar-2009

Balears | Política
Menorca i Eivissa se sumen als actes contra el decret del català
Efe | 25/03/2009 | Vistes: 99
Valoració

* Currently rated 2 star(s) on 5
* Rate it 1 stars
* Rate it 2 stars
* Rate it 3 stars
* Rate it 4 stars
* Rate it 5 stars

Els sindicats de Infermeria (SATSE) de Menorca i Eivissa han anunciat avui que el pròxim dia 1 d'abril s'afegiran als actes de rebuig al decret del català que pretén aprovar el Govern, convocats des de Mallorca tant pel SATSE com pel Sindicat Mèdic de Balears (Simebal).

En un comunicat emès avui, el SATSE assegura que la concentració de l'1 d'abril convocada a la Plaça d'Espanya de Palma es durà a terme encara que el decret sigui aprovat abans, igual com en Menorca, on la concentració tindrà lloc a la porta de l'Hospital Mateu Orfila a les 13.00 hores, i a Eivissa, a la porta de l'Hospital Can Misses a les 12.00 hores.

“Per una sanitat sense exclusions. sí a la valoració del català com a mèrit, no a la imposició com a requisit”, serà el lema sota el qual s'englobaran tots els actes, als quals els sindicats convoquen a tots els professionals del sistema sanitari balear, amb independència de la seva categoria professional, i als usuaris.

El SATSE critica “les presses amb les quals el Govern està actuant per agilitzar els tràmits d'aprovació del decret” i insisteix que no es perdrà “cap ocasió per recordar-li al conseller de Salut, Vicenç Thomàs, i al president del Govern, Francesc Antich, que tal com està redactat, el decret no ve a solucionar cap problema, sinó a crear-los”.

“Lluny de ser un decret demandat pels professionals i usuaris, la seva aprovació serà fruit de l'obsessiva política lingüística, els responsables de la qual desconeixen la realitat sanitària i les repercussions que aquesta mesura tindrà sobre el sistema sanitari”, adverteix el comunicat emès avui per SATSE.

Segons el parer del sindicat de Infermeria, el conseller de Salut “continua llançant pilotes fora i realitzant afirmacions gratuïtes l'abast de les quals desconeix”, per la qual cosa rebutja el compromís de la Conselleria que “cap metge ni infermera no estarà condicionat pel català”.

El SATSE considera que “encara s'està a temps d'aprovar un decret diferent al que es pretén, que valori i fomenti els coneixements de llengua catalana a través del mèrit, evitant així una imposició innecessària i mal viscuda per la immensa majoria de professionals”.
Diari de Balears - efe

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Balears/m...

Més sobre Política Lingüística Illes Balears (2017)

Destacats