Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Un metge expedientat pel Govern Matas diu ara que se’n va pel català

Diari de Balears - Andreu Perelló 26-Mar-2009

Balears | Política
Un metge expedientat pel Govern Matas diu ara que se’n va pel català
Un oftalmòleg denunciat per absentisme i mala praxi assegura que partirà de Balears pel decret de coneixements de la llengua pròpia de Salut
Andreu Perelló | 26/03/2009 | Vistes: 64
Valoració

* Currently rated 5 star(s) on 5
* Rate it 1 stars
* Rate it 2 stars
* Rate it 3 stars
* Rate it 4 stars
* Rate it 5 stars

L’oftalmòleg Jorge Skibinsky s’ha presentat públicament com la primera víctima del decret de català que impulsa la Conselleria de Salut i Consum. Jorge Skibinsky féu arribar dimarts un carta als mitjans en la qual amenaçava de partir de Balears a causa del futur decret que exigirà uns coneixements de català als professionals que vulguin accedir a una plaça fixa en la sanitat pública balear. Altres motivacions, però, podrien estar darrere la denúncia pública feta per aquest metge especialista argentí, que fa 18 anys que viu a Mallorca i que ara mateix treballa com a interí a l’Hospital d’Inca.

Pacients abandonats

Segons ha pogut confirmar aquest diari, Sibinsky ha estat expedientat en almenys dues ocasions pel Servei de Salut. Una per mala praxi professional i l’altra per absentisme laboral, segons explicaren fonts del mateix Servei de Salut. Els dos expedients foren oberts en la legislatura passada, durant el Govern de Jaume Matas. L’any 2005 li’n fou obert un primer per faltes greus o molt greus. Entre d’altres, Skibinsky hauria abandonat un quiròfan durant tres quarts d’hora sense donar-ne explicació i deixà el pacient en el seu interior pendent d’intervenció. Aquest primer expedient també assenyalà que l’oftalmòleg hauria abandonat el servei i hauria deixat un pacient programat per ser intervingut quirúrgicament.

A més, hauria carregat la bateria d’un telèfon mòbil en l’interior d’un quiròfan, malgrat estar expressament prohibit, i hauria modificat la programació dels pacients que s’havien de sotmetre a intervenció quirúrgica, obviant les funcions del Servei d’Admissió i les indicacions en contra la subdirecció mèdica. Aquest primer costà a Skibinsky una suspensió de 3 anys i 8 mesos de sou i feina. L’anterior Administració, però, no arribà a fer efectiva la sanció per causes que l’actual Conselleria assegurà desconèixer. Ara, però, la Conselleria de Salut i Consum està disposada a fer efectiva una nova sanció. Segons confirmà el Servei de Salut, Skibinsky podria ser suspès dos mesos per absentisme laboral injustificat. L’oftalmòleg hauria deixat de comparèixer al seu lloc de feina quatre dies després d’haver rebut una alta mèdica.

Aquestes mateixes fonts apuntaren ahir que "Skibinsky està usant el decret de català com una arma per evitar ser sancionat per la mala actuació professional". De fet, "Skibinsky fa 18 anys que viu a Mallorca i assegura que entén i parla el català. No tindria gaire problemes per obtenir el nivell B que se li demanarà si vol presentar-se a oposicions", afegiren ahir des del Servei de Salut. Alhora recordaren que, a més, no serà necessari presentar el nivell exigit en les pròximes oposicions, sinó que hi haurà un termini de dos anys per acreditar el certificat corresponent.
Diari de Balears - Andreu Perelló

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Balears/u...

Més sobre Anticatalanistes, anticatalans (antivalencians, antimallorquins...) (583)

Destacats