Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El PP adverteix que Balears deixarà de ser «terra d'acollida» de metges quan s'aprovi el decret del català

Diari de Balears - Europa Press 23-Mar-2009

Balears | Política
El PP adverteix que Balears deixarà de ser «terra d'acollida» de metges quan s'aprovi el decret del català
Anuncia que el PP assistirà a la manifestació convocada pels sindicats de metges i infermers contra la «imposició» del català el pròxim 1 d'abril
E.P. | 23/03/2009 | Vistes: 229
Valoració

* Currently rated 0 star(s) on 5
* Rate it 1 stars
* Rate it 2 stars
* Rate it 3 stars
* Rate it 4 stars
* Rate it 5 stars

La diputada del PP, Aina Castillo, s'ha mostrat avui convençuda que Balears deixarà de ser una terra d'acollida de professionals sanitaris quan s'aprovi el decret del català per a la normalització d'aquesta llengua entre els facultatius, que prepara el Govern autonòmic, a causa que a més d'una capacitació professional s'exigirà als metges que acreditin el coneixement del català, el que d'entrada frena el desplaçament a les illes de facultatius que desconeixen aquesta llengua.

L'exconsellera de Sanitat ha manifestat que és «indiscutible» que «tindrem més problemes» per captar metges i infermers perquè, segons la seva opinió, s'està «prioritzant» el coneixement d'una llengua davant de la capacitació dels facultatius.

A més, ha criticat que l'«excepció de dos anys» per acreditar el nivell B del català «no se'n vagi a aplicar a totes les categories ni a totes les les especialitats mèdiques» i, en aquest sentit, ha recordat que, una vegada transcorregut aquest temps, els professionals hauran d'anar-se'n, en el cas que no puguin acreditar els coneixements que se li exigeixen.

Amb tot, Castillo ha lamentat que s'estigui creant un problema lingüístic quan abans no existia, ja que «no existeix cap reclamació d'usuaris que se sentin discriminats per raó de llengua».

Castillo ha reiterat el total suport del seu partit a la manifestació convocada pel Sindicat mèdic i el Sindicat d'Infermeria de les Balears per al pròxim 1 d'abril contra la imposició del català a l'àmbit sanitari públic. D'aquesta manera, ha anunciat que el PP protestarà al costat dels facultatius al carrer per exigir la retirada del decret.

«Ens unirem a totes les mobilitzacions socials en contra de la imposició del català a l'àmbit sanitari o en qualsevol altre», ha assegurat.

Finalment, ha qualificat de «despropòsit» que s'estigui endarrerint la convocatòria pública de places en la sanitat pública de les Illes a expenses de l'aprovació del decret, «el que ens fa pensar que per a aquest govern la llengua s'ha convertit en una prioritat, en detriment de la qualitat assistencial», ha postil·lat.

ESMENA A LA TOTALITAT

La política lingüística manté enfrontats Govern i oposició, tant és així que el PP va presentar divendres passat una esmena a la totalitat al Pla de Normalització Lingüística elaborat per l'executiu autonòmic, a fi de sol·licitar la seva retirada i que es redacti una nova normativa que «no exclogui» als castellanoparlants i que «reflecteixi la realitat plural de les Balears», perquè considera que l'actual pla «atenta contra els drets fonamentals per imposar l'ús del català en els àmbits estrictament privats», assenyalen 'els populars'.
Diari de Balears - Europa Press

Origen


http://dbalears.cat/actualitat/Balears/e...

Més sobre Iniciatives lingüístiques del PP, C's i alguna del PSOE (645)

Destacats