Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

El català tornarà a estar present a Eurovisió de la mà d'Andorra

La Malla - Efe 16-Dec-2008

16/12/2008 16:34h
El català tornarà a estar present a Eurovisió de la mà d'Andorra

La passada edició la representant andorrana va ser Gisela, amb un tema en anglès

EFE / LAMALLA.CAT

*
Opcions article
o
o
*
Opcions enllaços externs
o delicious
o la tafanera
o digg
o technorati
o yahoo
o meneame
o wikio

La radiotelevisió andorrana (RTVA) va fer públics ahir els tres candidats per representar el país pirinenc en les semifinals del pròxim festival d'Eurovisió, que tindrà lloc a Moscou el pròxim mes de maig. Després d'un any en què es va optar per la candidatura de la catalana Gisela, amb un tema interpretat en llengua anglesa, enguany s'ha optat per dos temes en català i un en anglès, que serà traduït al català, segons va anunciar ahir la RTVA. El jurat, format per vuit professionals del món de la música i la televisió, va escollir les propostes dels andorrans Marc Canturri i Lluís Cartes i de la jove d'origen danès resident a Andorra, Susanna Georgi. Serà a patir del mes de gener quan els espectadors de la televisió andorrana triin a través de missatges des del seu telèfon mòbil el candidat per representar Andorra a Eurovisió 2009, recuperant la formula emprada en edicions anteriors, després que l'any passat es designés directament Gisela.
Notícies relacionades

* L'exconcursant d'OT Gisela representarà Andorra a Eurovisió cantant en anglès[11/12/2007]

Enllaços

* RTVA

El primer projecte seleccionat per a la final és el de l'andorrà Marc Canturri, que cantarà "Estrelles d'or", tema composat pel català Marc Durandeau, una balada dedicada a la pau i les estrelles d'or que representen la bandera d'Europa, segons que han explicat fonts de RTVA.

La segona proposta finalista és obra de Susanna Georgi, una jove d'origen danès i resident a Andorra des de fa tretze anys, que interpretarà el tema "Get a life" (Aconsegueix una vida), que segons l'organització, "té molt ritme i és molt eurovisiu".

Fonts de RTVA consultades per Efe han afirmat que en aquest cas, la cançó serà traduïda al català amb la possibilitat que, si aconsegueix ser la guanyadora per representar el país en el festival, conservi alguns "girs" en anglès.

El tercer projecte finalista és el de Lluís Cartes i la cançó "Exhaust", un tema que forma part de la maqueta del seu segon disc.

Publicat 16/12/2008 16:34h
La Malla - Efe

Origen


http://www.lamalla.cat/actualitat_cultur...

Més sobre El català a Eurovisió (43)