Àrea de normalització lingüística de l'Ajuntament d'Alcúdia

anl@normalitzacio.cat
imprimir Imprimir

Softcatalà celebra 10 anys el 2 d'octubre

Vilaweb 29-Set-2008

DILLUNS, 29/09/2008 - 11:00h
Softcatalà celebra 10 anys el 2 d'octubre
Organitza un acte el divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya
Softcatalà, l'entitat que treballa per la normalització de la llengua catalana a la informàtica i a Internet, celebra 10 anys el 2 d'octubre. Aquell dia de 1998 l'entitat es va donar a conèixer amb la traducció al català de l'aleshores popular navegador Netscape, en la seua versió 4.04 (Netscape Communicator). Començava a caminar així aquesta entitat sense afany de lucre, que amb el temps s'ha convertit en el referent de la Internet en català pel que fa a la traducció de programari.

Per celebrar-ho l'entitat organitza un acte el divendres 3 d'octubre al Museu d'Història de Catalunya, a les 7 de la tarda, on hi haurà xerrades i un petit
piscolabis. Els membres de Softcatalà volen convidar "col·laboradors, usuaris,
simpatitzants i a tot aquell que tingui interès a atansar-s'hi" a la celebració. Per assistir-hi només cal que deixeu constància de la vostra assistència a la plana web de l'esdeveniment. Softcatalà ha traduït desenes de projectes al català, des del Netscape passant pel Firefox, l'entorn GNOME, el paquet OpenOffice.org, entre molts d'altres. També ha confeccionat nombrosos recursos lliures com el Recull de termes, la Guia d'estil, les memòries de traducció o un diccionari ortogràfic en català.

Softcatalà ha rebut diversos premis i mencions, com el Premi Nacional d'Internet, que otorga cada any la Generalitat, o el premi Nacional de Cultura de 2005. La plana web de Softcatalà rep aproximadament 1 milió de visites i serveix uns 4 milions de pàgines vistes cada mes.

Data i lloc:
3 d'octubre a les 19h al Museu d'Història de Catalunya.
Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
08003 BARCELONA (Barcelonès)

Actes previstos

- 19.00h Benvinguda al museu i a l'esdeveniment per Agustí Alcoberro (director del Museu d'Història de Catalunya) i Marc Belzunces (Softcatalà).
- 19.15h Jordi Bosch (Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat). Llengua, TIC i administració pública.
- 19.30h Assumpció Maresma (Vilaweb). Oportunitats del català als nous formats a les TIC.
- 19.45h Òscar del Pozo Triscon (Google). Futur de les aplicacions a Internet per a llengües minoritàries i la visió de Google al respecte.
- 20.00h Jordi Mas (Softcatalà). Reptes de futur per a Softcatalà.
- 20.15h Comença la festa al Bar del terrat.
Vilaweb

Origen


http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idc...

Més sobre Softcatalàvalencià (51)